Anderson beëindigt ijzersterke run Van Duijvenbode op WK Darts

Anderson beëindigt ijzersterke run Van Duijvenbode op WK Darts

Dirk van Duijvenbode is bij zijn tweede deelname aan het WK Darts tot de kwartfinales gekomen. Zijn darts-idool Gary Anderson bleek met 5-1 in sets te sterk voor de Aubergenius.

Zo kwam er een einde aan een prachtig toernooi voor Van Duijvenbode, die een aantal imponerende zeges wist te boeken. Allereerst was er een 3-2 overwinning op jeugdwereldkampioen Bradley Brooks. Van Duijvenbode stond 2-0 in sets achter en zelfs 1-0 in de derde set, maar won vervolgens negen legs op rij om zich toch te plaatsen voor de tweede ronde.

Daarin wachtte oud-wereldkampioen Rob Cross. In een prachtig gevecht wist de Westlander met een 99 finish in de laatste leg voor een stunt te zorgen tegen de nummer vijf van de wereldranglijst. Vervolgens boekte hij een overtuigende 4-0 overwinning op Adam Hunt, mede dankzij een gemiddelde van boven de 104.

Van Duijvenbode trof bij de laatste zestien de regerend Premier League-kampioen Glen Durrant. De Engelsman nam in deze wedstrijd een 3-1 voorsprong, maar mede door een geweldige 170 finish knokte de Nederlander zich terug in de wedstrijd. Ook deze partij kende vervolgens een sudden-death leg en die ging via dubbel 6 naar Van Duijvenbode.

Dat betekende dat hij ook bij de start van het nieuwe jaar 2021 nog in het toernooi zat. Op Nieuwjaarsdag volgde de clash met Anderson. De eerste set ging nog naar de geboren Katwijker, maar vervolgens gingen er vijf sets op rij naar de Schotse veteraan.

Met het bereiken van de kwartfinales op het WK Darts maakt Van Duijvenbode opnieuw een flinke sprong op de wereldranglijst. Hij verruilde de 43ste plaats voor de 32ste plek, wat een debuut betekent in de top-32 van de PDC Order of Merit. Bovendien heeft Van Duijvenbode in 2021 helemaal niets te verdedigen, waardoor kansen gloren om opnieuw sprongen te maken op de wereldranglijst.

Tags: