Dirk van Duijvenbode ondanks superstart uitgeschakeld op het WK Darts

Dirk van Duijvenbode ondanks superstart uitgeschakeld op het WK Darts

Het jaar van Dirk van Duijvenbode is op het WK Darts in mineur geëindigd. ‘Aubergenius’ begon ijzersterk tegen Boris Krcmar, maar viel daarna flink terug en verloor met 3-1 van zijn Kroatische tegenstander.

Toch kan Van Duijvenbode terugkijken op een zeer verdienstelijke wedstrijd. De Westlander kampt al enige tijd met een flinke schouderblessure, wat zijn weerslag had op zijn niveau tijdens de Grand Slam of Darts en Players Championship Finals in november. Met een gemiddelde van bijna 95 speelde Van Duijvenbode nu al stukken beter, maar het bleek niet voldoende voor een zege.

Van Duijvenbode kwam super uit de startblokken. Dankzij een gemiddelde van 108 won hij de eerste set met 3-1. Na de pauze ging het echter mis voor ‘Aubergenius’, die de tweede set met 3-0 moest afgeven.

Krcmar brak Van Duijvenbode daarna meteen in de derde set met een 68 finish. Van Duijvenbode pakte die break nog terug met een 13-darter, maar werd in de daaropvolgende leg wederom gebroken. Met een 13-darter haalde Krcmar de set met 3-1 binnen.

De Kroaat nam daarna een 2-0 voorsprong in de vierde set via een 15-darter en een 82 finish. Krcmar mocht gooien voor de wedstrijd en wist de klus op overtuigende wijze te klaren met een 12-darter.

Tags: