Dirk van Duijvenbode wint Open Zevenbergen 2015

Dirk van Duijvenbode wint Open Zevenbergen 2015

Afgelopen zondag werd voor de tweede keer het Open Zevenbergen 2015 gepresenteerd door Feest Café Bij Dennis en Tien Koevoet Dancemasters. Gehouden in de prachtige dansschool van laatst genoemd persoon. Met 70 inschrijvingen voor de singles en 32 bij de koppels, won Dirk van Duijvenbode Open Zevenbergen 2015 en was het warming-up koppeltoernooi een prooi voor Damian Mol en Joey Jaspers. Dirk won in de finale met 5-2 van Wesley van Osch, voor Wesley de tweede finale op rij. Damian en Joey wonnen met 4-2 van Tony Martinez en Eddy Hoogenboom. Dartliefhebbers kunnen Dirk van Duijvenbode ook op het aanstaande William Hill World Darts Championship bewonderen, op 17 december neemt hij het in zijn eerste partij op tegen niemand minder dan Raymond van Barneveld.

De locatie is top. De danszaal was weer omgetoverd tot een dartzaal. Deze keer is gekozen om de tapijttegels niet geheel de zaal te bedekken, maar alleen voor het dart-gedeelte. De zaal gevuld met twaalf gele standaards met dartborden van Brutus-darts, waar het door de “bekende spiegelwand” leek of het aantal borden verdubbelden.

Koppels
Voor het eerst werd er ook koppeltoernooi als warming-up georganiseerd. Van een echte warming-up was geen sprake, want er werd vrijwel door iedereen op hoog niveau gepresteerd. De koppel werd gespeeld in knock-outsysteem met winnaars- en verliezersronde.

Om met de verliezersronde te beginnen, het koppel Jeffrey de Klerk met John Gijzen, die beide veel te vroeg waren, kwart voor tien, meen ik te herinneren, kwamen alleen voor de singles. In overleg zijn ze maar koppel gaan meedoen om de tijd te overbruggen!. Met goed darten behaalden zij een gedeelde 3/4e plaats. Zij verloren hun partij tegen Francois van den Dungen en Adrie Smans, de latere winnaars. Koen van Zomeren en Rene Huijers kwamen nipt te kort tegen Gabriel Fok en Jeffrey Schippers. Kwartfinale plaatsen waren er voor de Zevenbergse darters Paul van Boekholtz met Alex Timmerman, Theo Elemans met Wilco van Groesen,

Na de eerste ronde werd meteen in de winnaarsronde overgegaan naar een best of zeven. Misschien een beetje veel voor een warming-up, maar het niveau was er wel voor. De koppels die de finale behaalden hebben het niet zomaar gekregen, er moest voor worden “geknokt”. De kijkende darters konden genoten van schitterende partijen. Het uiteindelijk winnende koppel moest meteen tegen Martin van de Ree met Kees Slokkers, dat werd 4-3 overwinning. Daaropvolgend tegen Mikel van Maastrigt met Wesley van Osch, dat werd een 4-2. Vervolgens stonden in de halve finale Dirk van Duijvenbode met Michael Hoogervorst te wachten, waardoor beide koppels een nog hogere score wierpen. Het koppel Damian Mol en Joey Jaspers na negen darts op 41 stond, pijlen had voor 3-1, maar Dirk van Duijvenbode op dat moment een 170-finish produceerde. Maar toch uiteindelijk Damian en Joey met 4-3 wist te winnen.

Aan de andere kant van de sheet stonden Dylan van Beers met Wesley Schols, die met 4-2 wisten te winnen van Paul Vreugdenhil en Johan de Tree. Vervolgens moesten zij tegen Ed Hoogenboom met Tony Martinez, wat ook een thrillertje werd, maar verloren zij met 4-3. In de halve finale Tony en Ed wonnen met 4-1 van Berry Herks en Viggo van der Kuil. De kwartfinale werd nog wel behaald door het Moerdijkse familie koppel Ronald en Arnold van Santbergen. Tussen al dat “geweld” een prima prestatie.

Single
Nadat de koppels vertraging had opgelopen starten de singles, om toch maar te trachten tussen 19.00 en 20.00 uur klaar te zijn. Uiteindelijk lukte dat ook, door het goed wedstrijdleiden van Jan de Visser. De singles zouden in poules worden gespeeld, de beste twee naar de winnaarsronde de overige naar de verliezersronde. In ieder geval waren bij beide rondes prijzengeld te verdienen.

Verliezersronde
In de verliezersronde werden enkele ronden best of drie gespeeld, dat voor de mindere darters enig voordeel op kan leveren t.o.v. van de wat betere. In de verliezersronde zagen we ook meer “onze regionale darters” spelen. Henk van der Horst en Edwin Gelens bereikten de finale. Beide uitkomend voor hetzelfde dartteam “Big Ben”. Waarin Henk duidelijk de partij heerste en bij Edwin de kaars langzaam uitging. Henk won met 4-0. Voordat het zover was won Henk van Wilco van Groesen, Sophie Jacobs, teamgenoot Rob Godschalk en Corne van Leent. Edwin bereikte finale door van Tom Koevoets, Kees Slokkers, Richie Ijzermans en Alex Jansen te winnen.

Winnaarsronde
Alle partijen belichten is helaas niet mogelijk, maar de belangrijkste of opvallendste partijen wel. De top vier van de halve finale werden Dirk van Duijvenbode – Tony Martinez (Winnaar 2014) en Damian Mol – Wesley van Osch (Runner-up 2014). Om met Wesley te beginnen, was zijn plaatsing in deze ronde al opvallend, want met twee verliespartijen in de poule wist Wesley zich met een half puntje verschil toch te plaatsen!

Wesley wist de eerste ronde te winnen met 3-0 tegen Michael Hoogervorst, daarna Dylan van Beers met 3-1. 4-2 tegen geroutineerde darter Peter van der Veer en de halve finale gewonnen van Damian Mol met 4-2. Peter van der Veer heeft overigens wel de hoogste finish geworpen van het singletoernooi met 158. Damian bereikte de halve finale, door te winnen van Cor IJzermans met 3-2, Maurice Rijnart met 3-1 en Wesley Schols. Wesley had hiervoor Joey Jaspers uitgeschakeld met 3-2. Tony Martinez won van Edwin Antonissen met 3-0, Eduard Tilleman 3-1 en niet zijn maatje Ed Hoogenboom, maar Shem van Oers stond in de kwartfinale. Shem had eerder verrassend Ed uitgeschakeld met 3-1. Tony won met 4-2, daar Shem nog de eerste leg wist te winnen en op gelijke hoogte “effekus” stand hield.

Dirk van Duijvenbode
Voor het bereiken van de finale had Dirk nauwelijks tegenstand. Met zijn klasse, moet je toch al aardig kunnen darten. Er zat misschien wel een kansje in, want in de kwartfinale, zou zomaar een Mikel van Maastrigt kunnen staan. Dirk won zijn eerste partij tegen Olaf Hallaar met 3-0, Bjorn Vervloet met 3-1, en Mikel van Maastrigt met 4-1. De halve finale tegen Tony Martinez kon er ook nog eentje worden, maar ook Tony kon opdat moment niet aan het hoge niveau van Dirk komen en verloor met 4-2. In de finale pakte Dirk meteen twee legs, deze voorsprong is niet meer in gevaar gekomen. Wesley heeft het geprobeerd en won nog wel 2 legs. In ieder geval om twee keer in de finale te komen in zo’n sterk bezet toernooi is toch ook wel knap. Dirk wist vandaag 16x 180 te scoren, de hoogste finish bij de koppels (170) en een derde plaats bij de koppels te winnen. Een mooi dagje darts.

De prijsuitreiking werd verzorgd door wedstrijdleider Jan de Visser, deze keer werd hij bijgestaan door twee lieftallige dames, Sammie Driessen en Joyce Pesik.

Later meer…

 

Lees het hele artikel of ander dartnieuws op Zevenbergse Dartranking

 

Bron: Zevenbergse Dartranking