Hardcore-darter Van Duijvenbode: ‘Ik word er relaxed van’

Hardcore-darter Van Duijvenbode: ‘Ik word er relaxed van’

Dirk van Duijvenbode staat bekend als een vreemde vogel in de dartswereld. Niet zo zeer vanwege z’n manier van darten, maar vanwege de hele opmerkelijke muziekkeuze. Dirk gaat gewoon lekker voor hardcore tijdens zijn opkomst. “Ik word er relaxed van, hoe raar het ook klinkt.”

Daarmee kiest Van Duijvenbode niet voor de meezingers, maar voor pure hardcore. Tijdens zijn opkomst bij de European Darts Open maakte ging hij al helemaal los. “Dat meisje had het niet verwacht en ze moest lachen. We liepen hand in hand, want ze was bang om van die trap af te pleuren met d’r hakken”, zegt hij in gesprek met DumpertTV.

Eenmaal beneden moest ze Dirk wel zijn gang laten gaan. “Ik zei: als ik die trap af ben dan ben ik weg hé. Dan moet je wel uit de buurt blijven.”

Relaxed van hardcore
Door de hardcoremuziek gaat Dirk niet stuiteren, maar weet hij juist de concentratie te vinden. “Ik wordt er relaxed van. Voor een wedstrijd heb ik best wel wat spanning. En als je dan zo opkomt sla je dat er allemaal van af. Ik krijg dan een adrenalineboost en ga ik gewoon knallen.”

De hardcoremuziek is wel typisch Van Duijvenbode. Toch weerhield het de wedstrijdorganisatie er niet van om een keer een hardcorenummer te weigeren. “Dat was iets met motherf*cking punk ass of zoiets. Het toernooi kwam de PDC of ik een ander nummer wilde doen. De toernooidirecteur vond het allemaal niet zo gezellig.”

 

Lees het hele artikel of ander sportnieuws op Sportnieuws

 

Bron:  Sportnieuws