Superieure Van Duijvenbode wint zijn tweede Players Championship-titel

Superieure Van Duijvenbode wint zijn tweede Players Championship-titel

Dirk van Duijvenbode heeft zaterdag het twaalfde Players Championship-toernooi van het seizoen gewonnen. Met een 8-7 overwinning op Ryan Searle in de finale, schreef hij voor de tweede keer een PDC-rankingtitel op zijn naam.

De Westlander begon het toernooi zeer overtuigend door Danny Baggish met 6-2 te verslaan, waarbij hij tevens een gemiddelde van 110 noteerde. Daarna werden ook Peter Hudson (6-2), James Wade (6-4), Florian Hempel (6-2), Simon Whitlock (6-0) en Michael Smith (7-2) op weg naar de finale aan de zegekar gebonden.

Searle leek aan het begin van de finale op een 2-0 voorsprong te komen, maar Van Duijvenbode wist zichzelf met een 146 finish te redden. Later kwam Searle wel op een 4-2 voorsprong, maar Van Duijvenbode brak terug met een 14-darter in de achtste leg. Met twee 14-darters en een 12-darter liep de Nederlander vervolgens uit naar een 7-4 voorsprong.

Het werd echter nog spannend. Searle hield zijn eigen leg in dertien pijlen en gooide daarna 119 op de bullseye uit om de achterstand terug te brengen tot 7-6. Van Duijvenbode kreeg in de veertiende leg één matchdart op dubbel 8, maar miste nipt. Searle raakte vervolgens tops om een beslissende leg af te dwingen. In de laatste leg misten beide spelers één matchdart, alvorens Van Duijvenbode via dubbel 8 de titel opeiste.