Van den Bergh voorkomt titel voor Van Duijvenbode in Ziggo Dome

Van den Bergh voorkomt titel voor Van Duijvenbode in Ziggo Dome

Dirk van Duijvenbode heeft een prachtig toernooi in de Ziggo Dome net niet kunnen bekronen met de titel op de Dutch Darts Masters. ‘Aubergenius’ ging in de finale onderuit tegen Dimitri van den Bergh.

De 29-jarige Westlander had op weg naar de finale gewonnen van Peter Wright (6-3), Martijn Kleermaker (6-4) en James Wade (7-6). Hiermee haalde Van Duijvenbode zijn tweede televisiefinale, nadat hij eerder in 2020 in de eindstrijd van de World Grand Prix stond.

Van den Bergh kende een droomstart aan de finale. Hij opende de wedstrijd met een 14-darter en brak zijn Nederlandse opponent daarna met een 13-darter. Via dubbel 16 werd het 3-0 en daarna snoepte hij opnieuw de leg af van ‘Aubergenius’ door 72 te finishen.

Van Duijvenbode had daarna zomaar op een 5-0 achterstand kunnen staan, maar zijn Belgische tegenstander miste vier pijlen op de dubbel. Via dubbel 9 wist de Nederlander daarna eindelijk op het scorebord te komen. Maar de Westlander verzuimde daarna binnen vijf beurten uit te zijn en zag Van den Bergh uitlopen naar 6-1.

Na de onderbreking wist Van Duijvenbode nog één leg aan zijn totaal toe te voegen, maar verder dan twee legs kwam hij niet. Met een 14-darter haalde Van den Bergh de titel binnen in de tiende leg.