Van Duijvenbode en Meeuwisse missen WK darts

Van Duijvenbode en Meeuwisse missen WK darts

Op het WK darts zullen 10 Nederlanders staan. Maandag hadden 2 darters nog kans om dat totaal naar 12 te brengen, maar ze verloren beide in het laatste kwalificatietoernooi. Zowel Dirk van Duijvenbode als Yordi Meeuwisse zien we over ruim 2 weken dus niet terug in Ally Pally.

Een bye voor Van Duijvenbode
Van Duijvenbode kreeg in de eerste ronde een bye, maar verloor in de tweede ronde meteen van Simon Stevenson (5-3). Meeuwisse won zijn eerste ronde-partij nog van Callum Loose, maar ging er ook in de tweede ronde uit. Mike Todd was met 5-4 te sterk.

180 kapot gegooid
Vorig jaar ging Van Duijvenbode nog viral op het WK. Hij gooide in de eerste ronde tegen Raymond van Barneveld. Hij had een score van 180 staan en mocht dus alles behalve 3 keer triple 20 gooien…

Voorronde WK
De winnaar van het toernooi plaatst zich voor de eerste ronde van het WK. De verliezend finalist en de 2 verliezende halve finalisten gaan ook naar Ally Pally, maar zij moeten dan eerst een voorronde spelen om het hoofdtoernooi te kunnen halen.

Gelukkig nog zat Nederlanders
Zonder Van Duijvenbode en Meeuwisse komt het totaal aantal Nederlanders op het WK op 10. Er doen in totaal 64 spelers mee aan het hoofdtoernooi. Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld, Jelle Klaasen, Benito van de Pas, Vincent van der Voort, Jermaine Wattimena, Christian Kist, Jeffrey de Graaf, Ron Meulenkamp en Jerry Hendriks vormen de Nederlandse delegatie.

Hardstyle
Van Duijvebode kreeg vorig jaar trouwens nog problemen met de PDC toen hij met onderstaande hardcoreplaat op wilde komen. Hij moest toen verplicht een ander nummer uitkiezen.

 

Lees het hele artikel of ander sportnieuws op Sportnieuws

 

Bron:  Sportnieuws