Van Duijvenbode grijpt net naast titel op European Darts Open

Van Duijvenbode grijpt net naast titel op European Darts Open

Dirk van Duijvenbode was zondagavond heel dichtbij zijn eerste Euro Tour-titel, maar moest na een spannend gevecht de eindzege op de European Darts Open aan Gerwyn Price (8-7) laten.

Van Duijvenbode bereikte de halve finales na zeges op achtereenvolgens Ted Evetts (6-3), Ross Smith (6-5) en Josh Rock (6-5). Bij de laatste vier tegen Rob Cross kwam de Westlander op een 6-2 achterstand en overleefde Van Duijvenbode vier matchdarts, maar dankzij een miraculeuze comeback bereikte Van Duijvenbode zijn allereerste Euro Tour-finale.

In de eindstrijd wachtte een clash met Price. Van Duijvenbode kwam op een 3-1 voorsprong door 84 en 81 uit te gooien, maar Price pakte daarna drie legs op rij. Daarna gingen de legs lang met de darts mee, tot Van Duijvenbode in de dertiende leg profiteerde van een slechte leg van Price. Van Duijvenbode gooide een 13-darter, leidde plots met 7-6 en had nog maar één leg nodig.

Van Duijvenbode liet na vijf beurten 36 over. Zijn eerste matchdart kwam onder de dubbel 18, en via single 2 probeerde ‘Aubergenius’ op dubbel 8 zijn geluk te beproeven, maar ook de tweede matchdart ging mis. Vervolgens deelde Price een enorme tik uit door 108 te finishen. De Welshman pakte vervolgens de eindzege door de beslissende leg met een 12-darter naar zich toe te trekken.