Van Duijvenbode kwartfinalist op World Matchplay

Van Duijvenbode kwartfinalist op World Matchplay

Dirk van Duijvenbode zich geschaard bij de laatste acht op de World Matchplay. De Westlander boekte in de tweede ronde van het prestigieuze toernooi in Blackpool een knappe 11-7 overwinning op Michael Smith.

Hierdoor neemt Van Duijvenbode het in de kwartfinales op tegen landgenoot Noppert, die in de tweede ronde overtuigend won van Daryl Gurney.

Van Duijvenbode kwam als een komeet uit de startblokken en pakte dankzij een 11-darter en een 170 finish een 4-1 voorsprong na de eerste sessie. Smith was daarna de betere in de tweede sessie, maar verzuimde de achterstand goed te maken. ‘Bullyboy’ miste zijn twee kansen op 5-5 en zag Van Duijvenbode daarna 85 uitgooien om de stand op 6-4 te brengen.

‘Aubergenius’ breidde zijn voorsprong vervolgens uit naar 8-4, voordat Smith nog terug wist te komen tot 9-7. Bijna deed de Engelsman dat met een negendarter, maar hij miste de benodigde dubbel 12 in de vijftiende leg.

Verder liet Van Duijvenbode zijn opponent echter niet komen. Met een 14-darter en een 15-darter maakte hij een einde aan deze partij.