Van Duijvenbode na rollercoaster uitgeschakeld door Humphries

Van Duijvenbode na rollercoaster uitgeschakeld door Humphries

Dirk van Duijvenbode is uitgeschakeld in de tweede ronde van de World Matchplay. Luke Humphries won in de tiebreak met 14-12 van de Nederlander. De Engelsman lukte het beter om zijn zenuwen in bedwang te houden in een wedstrijd die alle kanten op schoot: hoge scores, goede finishes en veel gemiste dubbels.

Van Duijvenbode begon nog voortvarend met een 0-3 voorsprong en twee 12-darters, na een sterke 88-finish op bullseye en een 132-finish. Maar bij de eerste pauze stond het ‘gewoon’ 2-3.

Na de eerste pauze brak Van Duijvenbode Humphries meteen met een 147-finish, maar na een sessie met veel gemiste dubbels stond het 5-5.Na de tweede pauze leek Van Duijvenbode uit te lopen, en stond het zelfs 7-10.

Van Duijvenbode had nog maar één leg nodig, maar na 7-10 werd Humphries wakker. Op 9-10 kreeg Van Duijvenbode een matchdart, maar die ging mis. Met een 14-darter van Humphries kwam er een tiebreak.

In die tiebreak kwam Van Duijvenbode met een 170-finish op 10-11. Maar dat leek het laatste wapenfeit van Van Duijvenbode. Van de laatste vijf legs won Humphries er vier. Na een knappe 88-finish voor 13-12, kon Humphries het in de laatste leg eenvoudig afmaken.