Van Duijvenbode onderuit tegen Dolan op World Grand Prix

Van Duijvenbode onderuit tegen Dolan op World Grand Prix

Dirk van Duijvenbode is maandagavond al snel uitgeschakeld op de World Grand Prix. ‘Aubergenius’ liet zich in de eerste ronde verrassen door Brendan Dolan en verloor met 2-1 in sets.

De darter uit ‘s-Gravenzande begon nochtans goed aan de wedstrijd. Van Duijvenbode startte overtuigend en wist de eerste set met 3-0 te winnen dankzij een gemiddelde van ruim 102.

Na de onderbreking was het goede gevoel echter snel verdwenen. Van Duijvenbode had grote moeite om de openingsdubbels te vinden en zag de tweede set met 3-1 naar zijn Noord-Ierse tegenstander gaan.

Van Duijvenbode had in de eerste leg van de derde set wederom zes pijlen nodig om te openen, terwijl Dolan gelijk open was. ‘The History Maker’ kwam daarna op voorsprong met een 68 finish. In de tweede leg had Van Duijvenbode vijf pijlen nodig om te openen, terwijl Dolan opnieuw open was in de eerste beurt.

De Nederlander liep scorend te ver achter en zag Dolan via dubbel 5 op een 2-0 voorsprong komen in de laatste set. In de derde leg kreeg Van Duijvenbode één kans om in de wedstrijd te blijven, maar zijn dubbel op tops ging mis. Daarna besliste Dolan de partij met een 16-darter.