Van Duijvenbode rekent na thriller af met Koltsov op WK Darts

Van Duijvenbode rekent na thriller af met Koltsov op WK Darts

Het lot van Dirk van Duijvenbode op het WK Darts hing aan een zijden draadje, maar na een thriller tegen Boris Koltsov heeft Aubergenius zich geplaatst voor de laatste 32.

De Westlander won de eerste set met 3-2, maar zag Koltsov vervolgens set twee en drie met respectievelijk 3-0 en 3-1 naar zich toetrekken.

Met een 90 finish kwam de Rus vervolgens ook op voorsprong in de vierde set. Via dubbel 1 maakte Van Duijvenbode echter gelijk, waarna de Westlander via dubbel 8 een break plaatste. Met een 60 finish werd vervolgens een beslissende set afgedwongen.

In de vijfde set ontvouwde zich een ware thriller. Van Duijvenbode had acht kansen nodig om de leiding te pakken in de vijfde set, nadat Koltsov vijf breakkansen had gemist. De Nederlander miste op zijn beurt negen breakkansen in de daaropvolgende leg, waardoor het weer 1-1 werd.

Van Duijvenbode gooide daarna twee keurige eigen legs door 72 en 70 te finishen, waardoor hij 3-2 voorkwam. Koltsov kreeg voldoende kansen om de stand weer gelijk te trekken, maar The Viking verprutste vijf mogelijkheden. Daarna was het Van Duijvenbode die via dubbel 19 opgelucht mocht ademhalen.

Tags: