Van Duijvenbode stuit op fantastische Smith in halve eindstrijd EK Darts

Van Duijvenbode stuit op fantastische Smith in halve eindstrijd EK Darts

Dirk van Duijvenbode is er niet in geslaagd om de finale van het EK Darts te bereiken. ‘Aubergenius’ verloor in de halve eindstrijd van Michael Smith, die een geweldige wedstrijd speelde tegen Van Duijvenbode.

Van Duijvenbode wist allereerst de laatste vier te bereiken na zeges op Madars Razma (6-3), James Wade (10-7) en Danny Noppert (10-3).

Smith kwam aan het begin van de halve finale al met 2-0 voor, maar daarvan wist Van Duijvenbode zich nog te herstellen. Met drie legs op rij zorgde de Westlander ervoor dat hij met een 3-2 voorsprong de eerste pauze in ging.

Daarna raffelde Smith twee fantastische sessies af. In de tweede sessie moest Van Duijvenbode toekijken hoe Smith twee 12-darters, één 11-darter en een 13-darter noteerde. Van Duijvenbode gooide zelf nog wel 126 uit, waardoor de schade beperkt bleef tot 6-4.

Daarna was het Smith die zich liet gelden met goede finishes. Hij wierp 96, 87 en 86 uit en kwam op 9-5. Van Duijvenbode hield zich nog even in de wedstrijd met een 124 finish, maar verloor uiteindelijk met 11-7.

Tags: