Van Duijvenbode stuit op ontketende Clayton tijdens UK Open

Van Duijvenbode stuit op ontketende Clayton tijdens UK Open

Dirk van Duijvenbode is bij de UK Open tijdens de laatste 32 gestrand. Aubergenius botste op een grandioos spelende Jonny Clayton en ging met 10-3 onderuit.

Zeker in de beginfase speelde Clayton onnavolgbaar. De Welshman wierp een 11-, 12-, 13-, 14- en een 15-darter om de eerste vijf legs met een gemiddelde van tegen de 120 naar zich toe te trekken. Een 13-darter bracht Van Duijvenbode op het scorebord in de zesde leg, en liet vervolgens 42 over na twaalf pijlen in de leg van Clayton. Maar de Westlander kreeg de kans niet, want The Ferret wierp 66 uit voor 6-1.

Spanning keert even terug

Daarna lukte het wel om de achterstand te verkleinen. Met een 13-darter en via dubbel 6 werd de achterstand teruggebracht tot 6-3. Van Duijvenbode mocht vervolgens beginnen aan de tiende leg, maar was niet binnen achttien pijlen uit. Clayton strafte dat af met een 65 check-out en ging met een 7-3 voorsprong de onderbreking in.

Het momentum van Van Duijvenbode was daarmee wel verbroken en de Nederlander kwam daarna niet meer in de buurt van een legwinst. Op het einde toonde Clayton nog eens zijn klasse door de partij te besluiten met twee 11-darters, waardoor zijn gemiddelde uiteindelijk op 108.8 eindigde.

Doordat Van Duijvenbode een bye had in de eerste drie rondes Γ©n in de vierde ronde met 10-9 van Gary Anderson wist te winnen, hield de Aubergenius wel Β£4000 over aan zijn deelname aan de UK Open.

Tags: