Van Duijvenbode verliest met Noppert van België op World Cup of Darts

Van Duijvenbode verliest met Noppert van België op World Cup of Darts

Het optreden van Dirk van Duijvenbode samen met Danny Noppert op de World Cup of Darts is dit jaar beperkt gebleven tot slechts één wedstrijd. Het Nederlandse duo verloor in de tweede ronde met 8-7 van België.

De twee Nederlanders hoefden zaterdag pas voor het eerst in actie te komen op de World Cup of Darts, dat op donderdag al begonnen. Vanwege hun status als derde geplaatste land, mochten Noppert en Van Duijvenbode de poulefase overslaan. Dat gold niet voor de Belgen Dimitri van den Bergh en Kim Huybrechts, die al twee opwarmwedstrijden hadden.

Toch begonnen de Nederlanders goed aan de wedstrijd. Via een 65 check-out, 13-darter en een 15-darter pakten Noppert en Van Duijvenbode een 3-2 voorsprong. Ze kregen daarna één kans op een break voorsprong, maar die werd niet benut.

België plaatste daarna wel twee breaks. Nederland pakte er één terug, maar keek desondanks tegen een 7-5 achterstand aan. Noppert en Van Duijvenbode vochten zich echter terug tot 7-7, maar moesten in de beslissende leg alsnog het hoofd buigen voor het Belgische duo.