Van Duijvenbode wint zijn eerste PDC-titel tijdens Super Series in Niedernhausen

Van Duijvenbode wint zijn eerste PDC-titel tijdens Super Series in Niedernhausen

Dirk van Duijvenbode heeft op de derde dag van de PDC Super Series in Niedernhausen zijn eerste PDC-titel gewonnen. In de finale van het elfde Players Championship-toernooi versloeg hij landgenoot Martijn Kleermaker met 8-6.

Van Duijvenbode haalde de finale na zeges op achtereenvolgens David Evans (6-3), Jelle Klaasen (6-2), Jeff Smith (6-4), Krzysztof Ratajski (6-4), Scott Mitchell (6-4) en Andy Boulton (7-5).

In de finale kwam Van Duijvenbode meteen op een break voorsprong en via dubbel 16 verdubbelde hij de marge. Aubergenius stond vervolgens op tops te wachten om 3-0 te maken, maar Kleermaker gooide vervolgens een mooie 109 finish om zichzelf op het scorebord te zetten.

De Harderwijker trok daarna de stand gelijk, maar werd daarna voor de tweede keer gebroken door Van Duijvenbode. De Westlander kwam verzilverde deze break en kwam op 4-2.

Tot de twaalfde leg gingen daarna alle legs met de darts mee, totdat Kleermaker met een schitterende 140 finish weer gelijk wist te maken. Van Duijvenbode reageerde echter goed met een snelle 180-score in de leg van zijn landgenoot en brak Kleermaker voor de derde keer via een 72 finish.

Kleermaker kreeg in de veertiende leg zeven kansen om een beslissende leg af te dwingen, maar kon deze niet benutten. Daarna was het Van Duijvenbode die met zijn derde matchdart de dubbel 16 wist te raken voor de eindzege.