Van Duijvenbode ziet WK-droom na meerdere thrillers beëindigd worden door landgenoot

Van Duijvenbode ziet WK-droom na meerdere thrillers beëindigd worden door landgenoot

Na een enerverend toernooi is de laatste zestien voor Dirk van Duijvenbode het eindstation geworden op het WK Darts. ‘Aubergenius moest in de achtste finales zijn meerdere erkennen in Michael van Gerwen.

De Westlander moest al diep gaan om het überhaupt tot de laatste zestien te schoppen. In zijn twee voorgaande partijen had Van Duijvenbode telkens een verlenging nodig om de overwinning over de streep te trekken.

Tegen Karel Sedlacek overleefde Dirk in de tweede ronde één matchdart. Waarna hij de beslissende set met 4-2 naar zich toetrok. Zijn tweede wedstrijd tegen Ross Smith was nóg spannender.

Een jaar eerder had Van Duijvenbode al een 0-3 achterstand in sets goedgemaakt tegen de Engelsman. Ditmaal was de achterstand 2-3, maar kroop Van Duijvenbode wel meerdere keren door het oog van de naald nadat Smith in totaal vijf matchdarts niet wist te benutten. Na een sudden-death leg ging de winst opnieuw naar de Nederlander.

Zo stond Van Duijvenbode voor het derde jaar op rij bij de laatste zestien, maar enkel tijdens de editie van 2021 bereikte Dirk ook daadwerkelijk de kwartfinale. Bij de laatste zestien bleek Van Gerwen met 4-1 te sterk.

Door deze overwinning consolideerde Van Duijvenbode gemakkelijk zijn positie in de top-16 van de wereldranglijst. Hij begint het nieuwe seizoen als de nummer 13 op de PDC Order of Merit.

Tags: