Van Duijvenbode heeft WK-plaatsing in zicht na ijzersterke start van seizoen

Van Duijvenbode heeft WK-plaatsing in zicht na ijzersterke start van seizoen

Na het heroveren van zijn PDC Tour Card op de Q-School heeft Dirk van Duijvenbode een bijzonder sterke start aan het nieuwe PDC-seizoen gemaakt.

Meteen in zijn eerste Players Championship-weekend van het jaar zorgde The Titan voor een mijlpaal door voor het eerst in zijn carrière de halve finale van een PDC-rankingtoernooi te halen.

Van Duijvenbode kwam begin februari tot de laatste vier van het tweede Players Championship-toernooi na zeges op William Borland, Ricky Evans, Glen Durrant, Jeff Smith en Ross Smith. In de halve eindstrijd bleek Gerwyn Price met 7-4 te sterk.

Een week later kwalificeerde de geboren Katwijker zich voor de Belgian Darts Championship, dat van 28 februari tot en met 1 maart werd gespeeld. Ook dat werd een weekend voor The Titan om voorlopig niet meer te vergeten.

Met zeges op Luke Woodhouse en Ian White plaatste Van Duijvenbode zich voor het eerst voor de finaledag van een Euro Tour-toernooi. Daar bleef het niet bij, want ook Jeffrey de Zwaan en Nathan Aspinall werden verslagen. In de halve finale was het opnieuw Price die een finaleplek wist te voorkomen.

In het eerste weekend van maart kwam The Titan in actie op de UK Open, waar hij uiteindelijk tot de laatste 32 wist te komen. Hij won van Marko Kantele (6-0), Darius Labanauskas (6-3) en landgenoot Jermaine Wattimena (10-9). Tegen wereldtopper Mensur Suljovic speelde Van Duijvenbode ook een sterke wedstrijd, maar de Oostenrijker bleek met 10-7 te sterk.

Van 13 tot en met 15 maart speelde Van Duijvenbode twee Euro Tour-kwalificatietoernooien en twee Players Championship-toernooien. De 27-jarige Nederlander dwong kwalificatie af voor de German Darts Grand Prix en haalde de derde ronde tijdens Players Championship 8.

Dat leverde hem opnieuw duizend pond op voor de PDC Pro Tour Order of Merit. Na negen Pro Tour-toernooien heeft Van Duijvenbode al 13.000 pond bij elkaar gegooid, inclusief de UK Open is dat zelfs 17.000 pond. Dat bedrag ligt al hoger dan The Titan in heel 2019 verdiende met zijn prestaties op het PDC-circuit.

Hierdoor lonkt deelname aan de European Championship, Players Championship Finals en bovenal het WK Darts, waar Van Duijvenbode eerder aan de editie van 2016 meedeed. Met 13.000 pond is hij hard op weg om zich via de Pro Tour-ranking te kwalificeren voor het belangrijkste toernooi van het jaar. Vorig jaar was 17.250 pond genoeg om plaatsing af te dwingen voor het wereldkampioenschap, een bedrag waar Van Duijvenbode nog maar een paar duizend pond van verwijderd is.